SEGONA ENTRADA
- albamartapaula11
- 20 oct 2020
- 1 Min. de lectura
Com vam mencionar a la primera entrada del diari de reflexió, vam demanar una tutoria amb el professor de l’assignatura. Després d’haver fet la tutoria, tal com ja teníem present, vam veure que les activitats que teníem planejades no eren del tot apropiades (per exemple: el Kahoot és una activitat molt típica, o fer una gimcana utilitzant l’aplicació Metaverse és poc factible per la falta de temps) i així ens ho va dir el professor.
És per aquest motiu que avui ens hem reunit i hem decidit reformular la idea de l’activitat d’idees prèvies. Després de reflexionar i plantejar diverses opcions, vam decidir de canviar la temàtica de l’activitat, i en lloc de fer-la sobre el “poble”, la farem sobre el “castell de Montesquiu”. Hem creat una activitat on visitem el castell de Montesquiu. Aquesta activitat ens permetrà veure quins són els coneixements previs dels infants, aprendran a interpretar mapes i orientar-se i a treballar cooperativament.
Pensem que l'activitat presentada pot ser molt atractiva pels infants perquè es proposa aprendre en un entorn diferent del de l'escola i, aquest, és molt adequat per la temàtica que es vol treballar. A més a més, creiem que és adequada a l'edat que es proposa perquè són conceptes fàcils d'entendre i que s'ajusten al seu nivell cognitiu.
Aquesta dinàmica permet conèixer què saben els infants en relació amb els castells i les seves característiques. Alhora, presentant el tema a través d'aquesta activitat podem despertar la motivació i l'interès dels infants. Trobem molt interessant que també es proposi treballar l'orientació dels nens i nenes a través d'un mapa, provocant així que els alumnes estiguin més participatius.
Tot i que en…